Újra megnyílik a trópusi lepkekert Szegeden

Szombaton ismét megnyílik a Szegedi Tudományegyetem arborétumának trópusi lepkekertje, amely Dél-Amerika trópusi tájait egy apró esőerdőnek berendezett térben mutatja meg látogatóinak.

  

Galéria: Újra megnyílik a trópusi lepkekert SzegedenFotó: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

A növényi sokféleség mellett az állatvilág repülő ékszereit, a trópusi pillangókat is karnyújtásnyi távolságból figyelhetik meg a látogatók - olvasható az intézmény weboldalán. Az egyetemi füvészkert munkatársai csöppnyi esőerdőt varázsoltak az egyik fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból - amelyek havonta érkeznek Costa Ricából - folyamatosan bújnak elő a pillangók. A szemet gyönyörködtető rovarok növényről-növényre libbennek, a lepkeetetőknél lakmároznak vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak.

A sétautat bejárva húsz lepkefaj csaknem 400 színpompás példányával találkozhatnak az érdeklődők. Nem mindennapi élményt jelent ezeknek a Dél-Amerika trópusain honos pillangóknak a megfigyelése, fotózása. Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a leveleken, ágakon.

 

Galéria: Újra megnyílik a trópusi lepkekert SzegedenFotó: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

A látogatókat a helyszínen rövid szakvezetéssel várják, emellett információs táblák is segítik a trópusi pillangók megismerését.

Trópusi lepkekert
Cím: Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, Szeged, Lövölde u. 42.
Nyitvatartás: szeptember 30-ig minden nap: 9.00 -17.45, zárva: 12.00-13.00
Külön belépőjeggyel látogatható: felnőtt: 450Ft/fő, diák, nyugdíjas, SZTE dolgozó/diák: 350Ft/fő
A lepkekertben a növények és a rovarok számára ideális körülmények biztosítása miatt magas páratartalomra és 30-35 Celsius-fokos hőmérsékletre kell számítani.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek