Újra megnyílik a trópusi lepkekert Szegeden

  Szombaton ismét megnyílik a Szegedi Tudományegyetem arborétumának trópusi lepkekertje, amely Dél-Amerika trópusi tájait egy apró esőerdőnek berendezett térben mutatja meg látogatóinak.

    

  Galéria: Újra megnyílik a trópusi lepkekert SzegedenFotó: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

  A növényi sokféleség mellett az állatvilág repülő ékszereit, a trópusi pillangókat is karnyújtásnyi távolságból figyelhetik meg a látogatók - olvasható az intézmény weboldalán. Az egyetemi füvészkert munkatársai csöppnyi esőerdőt varázsoltak az egyik fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból - amelyek havonta érkeznek Costa Ricából - folyamatosan bújnak elő a pillangók. A szemet gyönyörködtető rovarok növényről-növényre libbennek, a lepkeetetőknél lakmároznak vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak.

  A sétautat bejárva húsz lepkefaj csaknem 400 színpompás példányával találkozhatnak az érdeklődők. Nem mindennapi élményt jelent ezeknek a Dél-Amerika trópusain honos pillangóknak a megfigyelése, fotózása. Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a leveleken, ágakon.

   

  Galéria: Újra megnyílik a trópusi lepkekert SzegedenFotó: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

  A látogatókat a helyszínen rövid szakvezetéssel várják, emellett információs táblák is segítik a trópusi pillangók megismerését.

  Trópusi lepkekert
  Cím: Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, Szeged, Lövölde u. 42.
  Nyitvatartás: szeptember 30-ig minden nap: 9.00 -17.45, zárva: 12.00-13.00
  Külön belépőjeggyel látogatható: felnőtt: 450Ft/fő, diák, nyugdíjas, SZTE dolgozó/diák: 350Ft/fő
  A lepkekertben a növények és a rovarok számára ideális körülmények biztosítása miatt magas páratartalomra és 30-35 Celsius-fokos hőmérsékletre kell számítani.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!