Rossz repülőre szállt a kutya, bejárta fél Kanadát

Rossz repülőre szállt a kutya, bejárta fél Kanadát

Cooper, a labradorkeverék begyűjtött néhány mérföldet Kanada egén, mire gazdája visszakapta – írja a Travel and Leisure.

Gazdája azért tette gépre Coopert, hogy a kutyára a családja vigyázzon, míg ő egy jamaicai esküvőn vesz részt. A kutyát azonban rossz gépre tette fel a légitársaság erre kijelölt személyzete, és majdnem kétezer kilométerrel odébb szállt le, mint ahol gazdájának szülei várták. Miután levették a gépről a kanadai Hamiltonban, a dolgok még rosszabbra fordultak, ugyanis Coopernek valahogy sikerült kiszabadítania magát a nyakörvéből, és így a pórázból is, amikor a reptéri dolgozók kivitték levegőzni.

 Miután elterjedt a hír Hamiltonban, hogy eltűnt a kutya, több ezer városlakó lépett akcióba a közösségi oldalakon vagy fizikai valójában, hogy megtalálja. Időközben megérkezett egy közeli családtag, és idegtépő huszonnégy órát követően sikerült megtalálni, majd befogni Coopert, aki szó szerint menekülőre fogta az ismeretlen helyen.

A WestJet légitársaságot mélyen érintette az eset, és vizsgálatot kezdeményeznek, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. Azt is felajánlották, hogy fizetik a kutya állatorvosi számláit, ha esetleg gondozásra lenne szüksége az eset után.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek