Új jegesmedvék ugrálnak önfeledten a Fővárosi Állatkertben

Új jegesmedvék ugrálnak önfeledten a Fővárosi Állatkertben

Még idén megnyílhat a mesevár és a mesepark a Fővárosi Állatkertben a jelenleg zajló fejlesztések eredményeként – írja az MTI. Kedden bemutatták az intézmény két új jegesmedvéjét és nagyon sok állatnak születtek kölykei az utóbbi időben. Egy dolog azonban biztos: a közönség ebben a szezonban már nem láthat koalát.

Itt most jól viselkednek, de bolondozás közben sokszor egymást lökik be a vízbe - Nézze meg galériánkat! Galéria: Belij és Szerij az állatkertbenKovács Attila / MTI

 Az egyik koala még januárban elpusztult, és a másik egyednél, Nur-Nuru-Binnél az állatorvosok a múlt héten rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. A limfoid leukózisban szenvedő állat kezelést kap, és úgy tűnik, a Koalaház a szezonban zárva lesz.

Érkezett viszont a közelmúltban két jegesmedve a moszkvai állatkertből. Belij és Szerij mindketten másfél évesek, és mint a videón kiderül, nagyszerűen érzik magukat új lakhelyükön. A most indult szezonban minden bizonnyal a látogatók kedvencei lesznek majd a három zsiráfborjú, a két orángutánbébi, a sörényes hangyászbébi és a sisakos kazuár is. Hamarosan érkezik egy új komodói varánusz, ősszel pedig várhatóan ázsiai elefántbébi születik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek