Bambi-szemű impala született Veszprémben

  Új lakóval bővült a Veszprémi Állatkert: az idei év Afrika-szavanna első újszülöttje egy helyes impala bébi.

  Veszprémi Állatkert

   Az impala az afrikai szavannák egyik leggyakrabban előforduló antilopféléje. Olyan fás, cserjés környezetben él, ahol nem túl magas a fű, és található a közelben víz. Társas lény, csordákban legelészik, melynek élén egy bika áll. A két nem megjelenése eltérő, ugyanis csak a hímek viselnek szarvat, mely jellegzetesen lant alakú, és hátrafelé hajlik.

  A veszprémi állatkert impaláit jó idő esetén a Gulya-dombon található Afrika-szavanna kifutón nézhetik meg a látogatók a szélesszájú orrszarvúk, zebrák és zambézi mocsáriantilopok társaságában. Hűvösebb időjárás esetén pedig az új Orrszarvúházban kialakított belső kifutójukban láthatók. A Bambi-szemű impala bébivel 7 hónapig volt mamája vemhes, a gondozók szerint a szülés óta nagy gonddal őrzi kicsinyét. Néhány hét múlva már az újszülött borjút is láthatja a közönség.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!