Társra vár a Kecskeméti Vadaspark apró szurikátakölyke

Társra vár a Kecskeméti Vadaspark apró szurikátakölyke

Az igazgatói irodában lakik a Kecskeméti Vadaskert legapróbb szurikátája. A kézzel nevelt kölyök Budapestről érkezett alig egy hónaposan - írja a kecskeméti Hiros.hu. Valószínűleg az anyja nem tudta gondozni, ezért nagyon legyengült, így találtak rá az állatkert dolgozói a kifutóban. A gyógykezelésnek köszönhetően ugyan felerősödött, de mivel a kolóniája már nem fogadta volna vissza, a Fővárosi Állat- és Növénykert vezetése felajánlotta a kis kölyköt a kecskeméti intézménynek. A szurikáta Kecskemétre kerülését követően is különleges gondoskodást igényelt és volt némi kockázata is a befogadásának, ezért mostanáig titokban tartották érkezését.

Ujvári Sándor / MTI

 A kölyök jelenleg az igazgatói irodában éli mindennapjait. Az eredetileg neki kialakított, infralámpával állandó hőmérsékleten tartott helyiséget ugyanis a maláj harci tyúknak és a legnagyobb hidegben kikelt kilenc csibéjének kellett átengednie. A szurikáta sem vészelné át a hetek óta tartó hideget, Tokovics Tamás igazgató szobájában azonban szintén folyamatos meleget tudnak neki biztosítani és ott szabadon jöhet-mehet kedvére. Kapott homokot, hogy kaparászhasson és búvóhelyet is kialakítottak neki.

Ujvári Sándor / MTI

 Jelenleg két idősebb hím szurikáta lakója van a Kecskeméti Vadaskertnek. Amennyiben sikerülne tavasszal a kis nősténynek valamelyik állatkertben megfelelő párt és társakat is találni, egy új kolónia alapítói lehetnének.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek