Ez a hideg már a kiskunsági bivalyoknak is túl sok

  A bivalyok is csak egy pontig bírják a hideget. Vaskos szőrzet ide vagy oda, eljött az idő, hogy téli szállásukra hajtsák őket – írta az MTI.

  Fegyelmezetten vonul a csorda a Kiskunságban a téli szálláshelyreFotó: Ujvári Sándor / MTI  A 120 állatot január 25-én a nyári legelőterületről, a szabadszállási Zab-székről a fülöpszállási Kígyós-háti állattartó telepre hajtották, a téli szállásukra. Ehhez rendőri segítséggel zárták le az 52-es főutat. A képre kattintva további képeket is láthat az akcióról.

  A Kiskunsági Nemzeti Parknak meghatározó szerepe van az őshonos háziállataink közül a magyar szürke szarvasmarha, a bivaly, a Furioso North Star lófajta és a mudi génmegőrzésében.

  Két kutyasegítő: egy mudi és egy sinkaFotó: Ujvári Sándor / MTI  Fotó: Ujvári Sándor / MTI  Nézegessen további képeket galériánkban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!