Elefántparkot épít a Szegedi Vadaspark

Elefántparkot épít a Szegedi Vadaspark

Az elmúlt évben is voltak fejlesztések a Szegedi Vadasparkban, de az idén induló projekt várhatóan évtizedekre meghatározza majd annak működését. A vadaspark ugyanis egy indiai elefánt bemutatórendszer építését tervezi, amelyet európai uniós pályázati forrásból, Szegedi Megyei Jogú Várossal közösen valósít meg - olvasható a park hírlevelében.

Az elefántpark látványterveForrás: Travelo

A 480 millió forintos támogatás nemcsak a vadaspark eddigi legnagyobb mértékű fejlesztése lesz, de a faj jelentősége és a tartásával járó szakmai kihívásoknak való megfelelés is egyfajta szintlépést eredményezhet majd az állatkertek nemzetközi rangsorában.

A komplex, az indiai elefántok természetes élőhelyét, és annak ősi kulturális adottságait egyaránt megjelenítő bemutatórendszert 2018. tavaszán adják át a közönségnek. A bemutató tervezett helye egy eddig be nem épített, de központi helyzetű terület lesz, az Ázsia-ház és a sisakos kazuár kifutó között található területen. Bár emiatt nem kell olyan állatkerti részt lezárni, amely miatt csökkenne a látnivalók száma, az építkezés ideje alatt a látogatók türelmét kérik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek