Előbújtak barlangjukból a bécsi állatkert pandaikrei

  Előbújtak barlangjukból a bécsi állatkert pandaikrei

  Előbújtak rejtekhelyükről a bécsi állatkertben augusztusban világra jött pandaikrek, péntektől a látogatók is megpillanthatják őket - írja az MTI a schönbrunni intézmény közleménye alapján.

  Fotó: Tiergarten Schönbrunn

   A kicsik augusztus 7-i születésük óta a kíváncsi tekintetektől szigorúan elzárva, egy barlangban nevelkedtek, azon belül is egy elletőboxban. A pénteki állatkerti közlemény szerint a kispandák már napok óta ki-kikukucskáltak barlangjukból, végül elsőként csütörtök este a nőstény pandabébi, Fu Feng merészkedett ki a kifutóba, majd a hím Fu Ban is követte példáját.

  A kevesebb mint öthónapos pandabocsoknak még sok alvásra van szükségük, és bármikor visszamászhatnak barlangjukba vagy az elletőboxba. A kölykök jól fejlődnek, a nőstény súlya már eléri a 8,8 kilót, a másik 6,55 kilót nyom. A bocsokat legutóbb megvizsgáló kínai állatorvos "lelkendezett" az állapotukat, főleg a fogazatukat látva. Fogaikat azonban még nem használják evésre - étrendjükön még nem szerepel bambusz -, csak egymás játékos harapdálására.

  A még anyatejjel táplálkozó kicsik apja, Long Hui december 9-én, 16 évesen pusztult el rákban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!