Így ment ki víziló egy orrszarvút egy medencéből

  Így ment ki víziló egy orrszarvút egy medencéből

  Víziló mentette meg egy medencébe esett orrszarvú életét az izraeli Ramat Gan szafariparkban. A vastagbőrű egy nőstényen veszett össze egy riválisával, amelyik dühében a vízbe lökte - írja az MTI az állatkert szóvivőjének tájékoztatása alapján.

  Sagit Horowitz elmondta, hogy az orrszarvúhímek között nagy most az izgalom, mert egyik nőstény éppen párosodásra alkalmas napjait éli és a domináns egyed már párosodott vele. Utána azonban az egyik fiatalabb bika is szeretett volna szerencsét próbálni. Egymásnak estek és az egyik a medencében kötött ki.

  Az egyik videómegosztóra feltöltött rövid filmen látható, amint a vízbe esett állat kétségbeesetten kapaszkodik kifelé, tapossa a vizet, ám helyzete reménytelennek tűnik. Egyszer csak a hátsójához érkezik egy víziló és alulról megemeli. Röviddel később a rinocérosz már a szilárd talajon áll és lassan elballag. "Vezető állatorvosunk szerint Atari, a hím orrszarvú nem élte volna túl a balesetet a víziló segítsége nélkül" - tette hozzá a szóvivő.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!