Elhagyott tigriskölyköknek kutya lett a pótmamája

Elhagyott tigriskölyköknek kutya lett a pótmamája.

Ismét nagymacskakölykök pótanyjává vált Leon, a hatéves vizslakeverék egy észak-németországi szafariparkban: anyjuk által elutasított bengáli tigrisek felnevelésében segít most gazdájának - írja az MTI.

Az egyhónapos tigriskölyköket a stukenbrocki szafariparkban élő anyjuk nem hajlandó gondozni, ezért Jeannette Wurms állatgondozó befogadta otthonába a kicsinyeket, ahol hatéves vizslakeveréke, Leon segít neki a tigrisek felnevelésében.

"Leonban az a különleges, hogy kankutya, ám olyan anyai ösztönökkel megáldott, amelyek igen szembetűnőek. Ráadásul szórakoztatja is a kölyköket, ami szintén rendkívüli" - hangsúlyozta Wurms.

Leon már kétéves korában segített gazdájának egy fehéroroszlán-kölyök felnevelésében, amely szintén a szafariparkban született. A kicsit el kellett választani anyjától egy fertőzés miatt, ám a gyógykezelés után a gondozók nem voltak biztosak abban, hogy a nőstény visszafogadja kölykét. Megpróbálták összeszoktatni őket, ám az anya elfordult kicsinyétől.

A szokatlan "örökbefogadás" azonban nem tarthat sokáig, mivel a tigrisek idősebb korukban hirtelen erőszakossá válva reagálhatnak váratlan dolgokra - magyarázta a gondozó.

Egyelőre viszont nagyon helyesen játszanak együtt, ahogy az az ABC News instavideóján is látható:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek