Japánban rénszarvasokat képeznek ki pizzafutárnak

  Pizza kihordására tréningeznek rénszarvasokat Japán legészakibb szigetén, Hokkaidón, ahol a meteorológusok előrejelzése szerint a következő időszakban kemény hideg és sűrű havazás várható, írja az MTI.

  Rénszarvasok Norvégiában

  Fotó: Specialist Stock / Barcroft Media / Northfoto  A Domino pizza cég több módszert is számításba vett, hogy miként juttathatják célba rénszarvasok segítségével a megrendeléseket: vagy az állat hátára erősítenék a szállítmányt, vagy egy GPS-szel felszerelt, hajtó nélküli, pizzával megrakott szánt húzna az állat. A cég közölte, hogy az állatok jóléte érdekében együttműködnek az integrált szállítmányozási kutatóközponttal.

  Az első rénszarvasok egyébként több mint 25 éve érkeztek Finnországból a kelet-ázsiai szigetországba. "Ha tartják az iramot, akár óránkénti 80 kilométeres sebességre is képesek" – idézte a Reuters brit hírügynökség az állatok egyik trénerét. Arról azonban nem beszéltek az illetékesek, tartják-e magukat a cég politikájához, miszerint ingyen kap pizzát az, akihez 30 percen belül nem érkezik meg rendelése.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!