Szabadságra megy a világ legszomorúbb jegesmedvéje

A "világ legszomorúbb jegesmedvéjeként" híressé vált mackót átmenetileg visszaköltöztették a kínai bevásárlóközpontból abba az óceáni vízi parkba, ahol született.

A Pizza névre keresztelt jegesmedvét egy kuangcsoui bevásárlóközpontban kialakított lakhelyéről küldték vasárnap egy kis szabadságra, ám az üzletházban zajló felújítás után vissza akarják vinni, hogy tovább szórakoztassa a vásárlókat, számolt be az MTI.

A BBC News szerint korábban majdnem egymillióan írták alá azt a petíciót, hogy zárják be az áruházban lévő Grandview Akváriumot, ahol Pizzát tartják.

Fotó: Animals AsiaForrás: Travelo

 Peter Li kínai szakértő szerint a jegesmedve "nagyon kis, zárt helyen lakik a bevásárlóközpontban, nem érezheti a napsütést a bundáján, nem jut friss levegőhöz, és nem láthatja az eget". Hiába végeznek bármilyen átalakítást, hogy fenntarthatóvá varázsolják az otthonát, az áruház attól még nem lesz megfelelő lakóhely Pizza számára, "oda visszaküldeni kegyetlen és szívtelen döntés" fűzte hozzá.

Li szerint az áruház valószínűleg azért költözteti el a jegesmedvét egy időre, mert láthatóan beteg és letört. Mint elmondta, a bevásárlóközpont illetékeseit figyelmeztették: hamarosan olyan rossz állapotba kerülhet az állat, hogy nem lehet majd mutogatni.

A Grandview Akvárium januári megnyitása óta áll a viták kereszttüzében. Az egész világot bejárta a felvétel, és mi is közzétettük, amelyen a jegesmedve végtelenül magányosan és leverten fekszik a földön, emiatt ragadt rá "a világ legszomorúbb jegesmedvéje" elnevezés.

Az áruházban lévő Grandview Akváriumban továbbra is látható a többi állat, a fehér delfinek (belugák), a sarki rókák, egy farkas és a rozmárborjak.

Szeptemberben egy állatvédő szervezet jelezte, hogy az angliai yorkshire-i vadaspark befogadná Pizzát, ha a Grandview Akvárium beleegyezne, hogy nem költöztet másik állatot a helyére és ingyen adja át a jegesmedvét a brit intézménynek.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek