Szombattól a gyerekek ingyen mehetnek a fővárosi állatkertbe

Látványetetés, tréning, állatbemutató, családi tökfaragás, óriás memóriajáték és tök amőba - számos programmal, kedvezménnyel készül a négynapos hétvégére és az őszi szünetre a Fővárosi Állat-és Növénykert.

Október 29-től november 6-ig, vagyis szombattól jövő vasárnapig a 14 éven aluli gyerekek díjmentesen látogathatják a városligeti intézményt. De kedvezményt kínálnak a nyugdíjasoknak is, akik egészen november végéig a szokásos ár kevesebb mint feléért (2200 helyett 1000 forintért) válthatják meg a belépőjegyet. A kedvezmények mellett programokban sem lesz hiány.

A hosszú hétvége és az őszi szünet időszakában minden nap állatbemutatók, tréningek, látványetetések várják az érdeklődőket. A programok között szerepel a sörényes hangyászok, az óriásvidrák és a keák látványetetése, a koalák etetése és mérlegre tétele, az oroszlánfókák tréningje, az Állatok akcióban című állatbemutató és még számos érdekesség. A fenti programok a mindenszenteket megelőző napon, vagyis október 31-én hétfőn „halloweeni játszóházzal" egészülnek ki: ezen a napon a Varázshegyben óriás memóriajáték és tök amőba, családi tökfaragás, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok és arcfestés várja a családokat.

A programok mellett az állatkert külön felhívja a figyelmet a közelmúltban született kisállatokra, így az erszényből már kijáró szürke óriáskenguru kölykökre, a szurikáta kölykökre, illetve a kis pandákra és a sörényes hangyászokra, hiszen ez utóbbi két fajnál is kölyök cseperedik éppen.

Fotó: Zoobudapest.com

Szintén a mindenszentekhez, illetve a mindenszentek előestéjéhez kapcsolódik az a kelta eredetű, az angolszász világban régóta ismeretes, de az utóbbi időben a világ más részein elterjedt szokás, hogy tökből különböző arcokat, tökfejeket, töklámpásokat faragnak. A hosszú hétvégén az állatkert egyes lakóinál is lehet majd ilyen, játékként, illetve takarmányként szolgáló faragott tökökkel találkozni.

Érdekességként az Állatkert főterén már most látható az a másfél mázsás óriástök is, amelyet egy agárdi őstermelő ajándékozott a városligeti intézménynek.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek