Kétezer birka lepte el Madrid utcáit

  Több mint kétezer birka lepte el a spanyol főváros utcáit október 23-án, a turisták érthető módon imádták a nem mindennapi felvonulást.

   Az immáron huszonkét éves múlttal rendelkező felvonulással a legeltetési útvonalak megőrzésére és karbantartására kívánják felhívni a pásztorok a figyelmet.

  Galéria: Madrid birkaperspektívábólFotó: Daniel Ochoa de Olza / MTI

   A pásztorok az óriási, bégető és kolompoló nyájat Madrid belvárosán terelték keresztül, amelyet mint minden évben, most is órákra lezártak. A nyájat népviseletbe öltözött lovasok és hagyományőrző csoportok is kísérték.

  A nem mindennapi menet óriási látványosságnak számít, a turistáknak pedig igazi meglepetés, hiszen kevesen ismerik ezt az eseményt.

  Galéria: Madrid birkaperspektívábólFotó: Daniel Ochoa de Olza / MTI

   Spanyolországban több száz éve alkalmazzák a vándorlegeltetést mint állattartási formát. Az országot átszelő, összesen több mint 120 ezer kilométer hosszú útvonal közül nem egyet már több mint 600 éve használnak. Az utak egy részére azonban veszélyt jelent a városok terjeszkedése, többségük pedig folyamatos ellenőrzést és felújítást igényel.

  Galéria: Madrid birkaperspektívábólFotó: Daniel Ochoa de Olza / MTI

   Az állattartók ebben az évben azt is kérték a madridi önkormányzattól, hogy tegyen intézkedéseket a birkahús fogyasztásának ösztönzése érdekében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!