Ez a kócos bébigorilla az internet igazi heticukija

Ez a kócos bébigorilla az internet igazi heticukija.

A kölyök szerdára virradóan született, és anyja, Kokomo karjában látták meg reggel a gondozók - mondta Peggy Sexton vezetőgondozó pénteken. "Az újszülött gorillák nagyon aprók, anyjuk állandóan a mellkasukhoz szorítva tartják őket. Ezért gyakran csak a piciny arcukat, vagy egy kilógó lábat vagy kezet láthatunk" - tette hozzá. Egyelőre senki nem közelítette meg az anyát és gyermekét, de láthatóan mind a ketten jól vannak, a kicsi a becslések szerint kevesebb mint két kilogramm, írja az MTI.

Fotó: Ken Bohn / San Diego Zoo Safari Park Facebook

A gorillabébi - aki még nem kapott nevet - Kokomo és a szintén az állatkertben élő, Winston nevű hím első közös utódja. Kokomónak ez a hatodik kölyke, 1999-ben Oklahomában például ikreknek adott életet. Kokomo és kölyke a nyugati síkvidéki gorillák (Gorilla gorilla gorilla) fajába tartozik, amelynek tagjai Közép- és Nyugat-Afrika esőerdeiben élnek.

A gorillának két faja van a nyugati és a keleti gorilla, mindkettőnek két alfaja ismert: a nyugati síkvidéki gorilla mellett a Cross-folyami gorilla, valamint keleti síkvidéki gorilla és a hegyi gorilla. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listája szerint ezek közül három kihalófélben, egy pedig - a keleti síkvidéki gorilla - végveszélyben van.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Ruanda megduplázta a gorillales árát
Az áremelkedés sok szakértő szerint érthetetlen és indokolatlan.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek