Az ősz egyik legszebb természeti látványossága: daruhúzás Hortobágyon

  A hortobágyi ősz legkülönlegesebb időszaka a daruhúzás. A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe és egyben az egyik legféltettebb természeti értékünk. A legutóbbi mérések eredményei szerint jelenleg több mint 50 ezer daru állomásozik a Hortobágyon. A darvak száma az elkövetkező időszakban folyamatosan nőni fog, tavaly megközelítette a 120 ezer egyedszámot – olvasható a nemzeti park közleményében.

  Fotó: morvaiszilard / Indafotó


  A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő csapatos mozgásának, a daruhúzásnak a megtekintésére a Hortobágyi Nemzeti Park október valamennyi hétvégéjén vezetett túrákat szervez, ezekről itt tud tájékozódni. Október 21. és 23. között pedig Darufesztivált is tartanak Hortobágyon. Lesz buszos, kisvasutas, csónakos, terepjárós darules, játszóház, kézműves vásár és gasztronómiai különlegességek is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!