Megújult kóblival nyílik nyáron a Nemzeti Lovarda

Megújult kóblival nyílik nyáron a Nemzeti Lovarda

A Keleti pályaudvar szomszédságában, a Kerepesi út mellett található 4,5 hektáros alapterületű lovasközpont még az 1800-as évek végén épült, a második világháborúban megrongálódott, most azonban kompletten felújítják.

 

Nemzeti Lovarda

 Az új lovardában helyet kap egy négyévszakos pálya, egy díjugrató pálya, egy gyakorlópálya, két fedeles lovarda, négy karám, 176 állásos istálló, jártatógép, futószáras kör, állatorvosi kezelő, valamint több iroda, raktár, konferenciaterem és szociális helyiség - írja a Turizmus.com.

A beruházás keretén belül nemcsak megújulnak, de funkciójukat tekintve bővülnek is a lovarda egyes részei, például a műemléki védettségű főépület. A "kóbli" visszanyeri klasszikus klubház jellegét, továbbá egy 770 négyzetméteres Tudásközpont is épül konferenciatermekkel és irodákkal. A rekonstrukcióval a lovas sport mellett az ökoturizmus, a humán gyógyítás és a kulturális élet - lovas színház - is profitál. A felújított Nemzeti Lovardát 2017 nyarán adják át.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek