Elköltözött a német falut terrorizáló gólya

  Visszatért a nyugalom egy német faluba, miután délre költözött Ronny, a bajkeverő gólya. Az emberek idegeire ment a nyáron azzal, hogy tükörképét meglátva csőrével összecsipkedte, megkarcolta az autókat és az ablakokat.

  Ronny, a brandenburgi Glambeck lakója fényes, visszatükröződő felületek, köztük az autótetők és az ablaküvegek elleni örökös támadásairól lett híres, számolt be az MTI-re hivatkozva a hvg.hu. A falusiak vegyes érzésekkel állnak hozzá Ronny szezonális délre költözéséhez, mert már eléggé megszokták a gólya jelenlétét.

  Ronny a múlt héten még egyszer utoljára tett egy kört, majd tovaszállt - mondta el a dpa hírügynökségnek Hilde Peltzer-Blase, a brandenburgi Glambeck polgármestere.

   A fényes, visszatükröződő felületek, köztük az autótetők és az ablaküvegek elleni örökös támadásaival Ronny és a Berlintől északra fekvő falu is bekerült az országos hírekbe. A támadásoktól tartva a falusiak zárva tartottak ajtót-ablakot, és garázsban tartották autójukat.

  A polgármester szerint a glambeckiek ambivalens érzésekkel viszonyultak a gólya távozásához, mert bár visszatért a nyugalom, végül már megszokták a harcias madarat, és az első napokban szinte hiányzott nekik.

  Valójában Ronnynál is több kellemetlenséget okoztak a faluban a tévéstábok, amelyek nagy számban érkeztek Glambeckbe, hogy lencsevégre kapják a problémás gólyát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!