Látott már ilyen cuki hófehér majomapróságot?

A Veszprémi Állatkert történetében először született zászlós farkú kolobusz június közepén. A helyes kismajom azonban mostantól már a nagy Csimpánzvilágban látogatható.

  

Fotó: Veszprémi Állatkert

Az anya hat hónap vemhességet követően hozta világra kicsinyét, mindketten jó egészségnek örvendenek - olvasható az állatkert közleményében.

A zászlós farkú kolobuszok, más néven gerezák, Közép-Afrika bambusz-és esőerdeinek lakói. A felnőtt egyedek színe fekete-fehér, arcuk csupasz, farkuk végén pedig egy nagy fehér bojt található. Ugyanakkor az újszülöttek az első hetekben még teljesen fehérek. Az utódok nagy szerepet játszanak a szociális szerveződésben.

 

Fotó: Veszprémi Állatkert

A nőstények ugyanis egymásnak is átadják a kicsiket, és gyakran még az is előfordul, hogy amikor az anya nem figyel, a többiek ellopják a kicsinyét. A fiatal hímek gyakran küzdenek is azért, hogy egy fehér utódot tarthassanak karjukban.

A Veszprémi Állatkert kolobuszai 2012-ben érkeztek a hollandiai Emmenből, a csapat most már a legifjabb tagjával együtt a Gulya-dombi Csimpánzvilágban látható.

 

Fotó: Veszprémi Állatkert

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek