3 éves kiselefánt vezeti az Állatkert örökbefogadási toplistáját

Asha, az idén 3 éves kiselefánt vezeti az Állatkerti Alapítvány örökbefogadási toplistáját a 2016. első féléves adatok alapján. Második Sisi, a kölyök zsiráf, a tavaly legnépszerűbb Nur-Nuru-Bin koala pedig a harmadik helyen végzett.

Az idei első féléves adatok alapján Asha, a kölyök elefánt átvette a vezetést a koalától, és megszerezte az első helyet az Alapítvány a Budapesti Állatkertért Örökbefogadási Toplistáján, olvasható a szervezet közleményében.

Ismét Asha a legnépszerűbbFotó: Állatkerti Alapaítvány

 A rangsor azokat az állatokat listázza, amelyeket a legtöbben fogadnak jelképesen örökbe, így a Fővárosi Állat- és Növénykert legnépszerűbb lakóinak tekinthetőek. Az állatkerti örökbefogadás segítségével bárki nevelőszülővé válhat egy évre, amelyről színes, fényképes oklevelet is kap.

Asha 2013-ban, születését követően már szerepelt első helyen a toplistán, és most ismét átvette a vezetést a 2015-ben legnépszerűbb Nur-Nuru-Bin koalától. A féléves adatok alapján második helyen Sisi, a tavaly született kiszsiráf végzett, negyedik pedig Ambrus lett, a kispanda, vagy más néven vörös macskamedve.

Sisi, az ezüstérmesFotó: Állatkerti Alapítvány

 Az adatok azt mutatják, hogy miközben töretlen a kölyökállatok népszerűsége, sokan kedvelik a nagyvadakat is. Niva, a 10 éves nőstény szibériai tigris az ötödik, párja, a 13 éves Norbi a hatodik legnépszerűbb az örökbe fogadható állatok közül. Az állatok királya, Basil, a hétéves, ázsiai hímoroszlán pedig a toplista hetedik helyezettje. A nagyragadozók mellett roppant népszerűek a kispandák, hiszen Auróra is a Top 10 tagja.

A lajhárok kedveltségét bizonyítja Lujza kilencedik helye, míg az állandóan mozgásban lévő, játékos kölyök orángután, a másfél éves Lone a top 10-es lista legidősebb tagjával, a 36 éves Golo gorillával a tizedik helyen osztozik az Állatkerti Alapítvány Örökbefogadási Toplistáján.

Nur-Nuru-Bin, a koala a harmadik a listánFotó: Állatkerti Alapítvány

 Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért jóvoltából számos különleges állatot lehet örökbe fogadni a szervezet honlapján keresztül, akár már néhány kattintással.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek