Kutyáknak nyílt utazási iroda Hollandiában

Speciális utazási iroda nyílt meg a hollandiai Hilversumban. Az utakon a kutyák gazdájukkal - vagy azok nélkül - vehetnek részt.

Sebastian Labrie, a Hondenreisbureau Adventuros iroda vezetője abból indult ki, hogy nagy gond az utazóknak, hogy nyaralás idején nem mindig vihetik el szállodába a házi kedvencet, a kutyapanzió sokba kerül, egy-egy hosszabb utazás pedig komoly megterhelést jelenthet a kutyák számára, írja a turizmusonline.hu.

 

Képünk illusztráció.Fotó: Caro Fotoagentur/c.hechtenberg - Northfoto

A szervezett „kutyautazások" úti céljai közé Hollandia, Németország, Franciaország és Olaszország olyan vidékei tartoznak, melyeket a Holland Állatorvosi Kamara szakemberei „kutyaüdülőhelynek" javasolnak. Csak olyan szálláshelyek jöhetnek számításba, ahova a kutyák a gazdikkal együtt is mehetnek. Ezek a szállodák vagy kempingek külön jelzéssel hívják fel a vendégek figyelmét kutyabarát jellegükre.

A programot szponzoráló Nestlé állateledel-gyártó részlege folyamatosan ellenőrzi ezeket a szálláshelyeket, hogy ott megfelelő módon táplálják és foglalkoztatják-e a négylábú vendégeket. A kutyákkal a helyi állatorvosok és kutyakiképzők is foglalkoznak szükség esetén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek