Az összes nagymacskát elköltöztetik Thaiföld híres Tigris Templomából

Az összes nagymacskát elköltözteti Thaiföld híres Tigris Templomából a helyi nemzeti parkok, vadállatok és növények megóvásáért felelős minisztérium.

 

 

Fotó: Bangkok Charlie

A szerzetesek tiltakozása ellenére a buddhista templom 147 tigriséből tizet már korábban átköltöztettek az ugyancsak nyugat-thaiföldi Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába. A hátramaradt állatokat hétfőn kezdték el kiköltöztetni a templom területéről. Az akció, amelyben nagyjából ezer vadvédelmi szakember, köztük számos katona vesz részt, a tervek szerint egy hetet vesz igénybe, mivel naponta csak húsz nagymacska elszállítását tudják lebonyolítani - írja az MTI.

A minisztérium közölte, hogy amennyiben a templom bármilyen módon akadályozza a hatóságok munkáját, mindenki ellen eljárást fog kezdeményezni. Mint aláhúzta, a templomot már korábban értesítették az állatok kiköltöztetéséről. A Tigris Templom a nyugat-thaiföldi Kancsanaburi tartomány egy távoli zugában található és csupán az elmúlt években került a figyelem középpontjába hatalmas tigrispopulációja miatt. A DNP tavaly rendelte el a 147 tigris átadását a hatóságoknak, mondván, a templomnak nincs engedélye az állatok tartására.

A templom idén áprilisban engedélyt kapott a thai hatóságoktól, hogy állatkertként üzemeljen, ám néhány formalitás még hátravan. Az ügyben illetékes ügyvéd szerint a templom azt tervezi, hogy a jogi procedúrák lezajlása után visszavásárolja a nagymacskákat az államtól.

A templomot állatkínzással és illegális vadállat-kereskedelemmel is vádolták már 2001 óta. A bizonyítékok egy részét civil szervezetek, valamint a templom korábbi önkéntesei és személyzete szolgáltatták.

A National Geographic magazin januári riportja szerint a Tigris Templomnak évente nagyjából 2,8 millió dollárnak (789 millió forint) megfelelő összegű bevétele származik a turistákból, akik azért érkeznek a templomhoz, hogy megsimogassák és megetessék a tigriskölyköket, valamint pórázon sétáltassák és közös szelfiken örökítsék meg a felnőtt példányokat.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek