Öt gepárdbébi életéért küzdenek egy amerikai állatkertben

  Császármetszéssel világra jött koraszülött gepárdkölykök életéért küzdenek a Cincinnati Állat- és Botanikus kertben.

  Az intézmény munkatársa, Mark Campbell szerint a hónap elején született öt kölyök immunrendszere gyenge, nem képes védekezni a fertőzések ellen. A három hím és két nőstény folyamatos ellátást kap, háromóránként etetik őket, írja az MTI.

   

  Fotó: Cincinnati Zoo & Botanical Garden

  "Az anyaállat lábadozik, mi pedig keményen dolgozunk, hogy a koraszülött kicsinyek magukra szedjenek néhány dekát" - fogalmazott hétvégi közleményében Campbell, hozzátéve, hogy a kölykök életben maradása szempontjából az első hetek és hónapok a döntőek.

  A kicsik várhatóan speciális ellátást kapnak a következő 8-12 hétben. Az állatkert látogatói a "csecsemőszoba" ablakain keresztül nézhetik meg őket.

  A kölykök március 8-án születtek az állatkert regionális gepárdtenyésztő intézményében, ahol ritkán alkalmaznak császármetszést. Az Egyesült Államok egyik legrégebbijének számító állatkertben töltött 25 éve alatt Campbell mindössze három ilyen beavatkozás lebonyolításában vett részt.

  A Cincinnati Állatkert élen jár a gepárdtenyésztésben. Az elmúlt 14 évben 54 kölyök született az intézményben.

  A világ leggyorsabb szárazföldi állatának számító gepárd veszélyeztetett faj, populációja folyamatosan zsugorodik a vadászat, a csökkenő mennyiségű zsákmány és a természetes élőhelye elvesztése miatt az egész világon.

  A namíbiai székhelyű Cheetah Conservation Fund szerint az afrikai szavannákon honos állatból mára kevesebb mint 10 ezer példány maradt 23 afrikai országban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!