Hiéna kölyköket kacagtat a Szegedi Vadaspark

Pontosabban a márciusi állatbemutató programokon derül majd ki, hogy vajon tényleg kacagnak-e a foltos hiénák izgatottságukban. A Szegedi Vadaspark ekkor kezdi meg rendszeres állatbemutató és látványetető programjait.

Bár többnyire a tavasz és a nyár számít az állatkerti baby boom időszakának, az elmúlt időszak kifejezetten termékenynek bizonyult a vadaspark életében. Ősszel született például két foltos hiéna kölyök is, amelyek életük első hónapjait a házuk biztonságában töltötték, de némi szerencsével az állatkert látogatói a napokban már láthatták szabadon is.

 

Fotó: zooszeged.hu

Március közepén ráadásul megkezdődik az a november első napjáig tartó (hétfő kivételével minden nap) állatbemutató program, amelynek része a foltos hiénák etetése is. Itt egy rövid előadással mutatják be az állatokat, miközben mesélnek a hiénákkal kapcsolatos számos tévhitről. Sokan hiszik például a hiénákról, hogy gyáva állat lévén kizárólag dögöt esznek. Ez azonban nem igaz, félelmetes és nagyon hatékony vadászok. Ha kell, az oroszláncsapatokkal is összecsapnak az elejtett zsákmányért. A ragadozó hiéna az erős állkapcsával a csontokat is képes összeroppantani. Rendkívül erős nyak- és vállizmainak köszönhetően pedig magánál nagyobb állatott is el tud vonszolni - olvasható a zooszeged.hu-n.

 

Fotó: zooszeged.hu

Idén tavasszal a vadasparkban tehát már egy hat tagú hiénacsalád etetését figyelhetik meg a látogatók, miközben kiderül az is, vajon fognak-e kacagni izgatottságukban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek