Ingyen mehet az állatkertbe a gyerek, ha brummog

  Látványetetések, arcfestés, kézműves foglalkozás, mézkóstoló és a szokásos medveárnyék tesztelés - ezekkel a programokkal várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert Mackófesztiválja. A brummogó gyerekeket ingyen beengedik szombattól keddig.

  Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Mackófesztivált a Fővárosi Állat- és Növénykertben január 30-tól február 2-ig. A látványetetések a fesztivál mind a négy napján 9:30-kor kezdődnek a vörös macskamedvéknél, 10:30-kor a kamcsatkai medvék kifutójához invitálják a nagyközönséget, 13 órakor a koalák (bár ők nem igazi medvék, hiszen az erszényesek közé tartoznak) kapnak friss eukaliptuszt, 14 órakor pedig a Varázshegy belsejében ismerkedhetnek meg a medvék világával az érdeklők - olvasható az állatkert közleményében.

  Mackó Show a Varázshegy gyomrában

  A Varázshegy belsejében mind a négy napon át 10 és 16 óra között kézműves foglalkozások, arcfestés, illetve játékos ismeretterjesztő programok várják a látogatókat. De a Varázshegy lesz a Mackó Show helyszíne is, amelyen Görbivel, Banditával és Nyalival ismerkedhet meg a közönség. A két hétvégi napon lesz még mézkóstoló és a Gödöllői Mézmúzeum is bemutatkozik. Szombaton a Bóbita Band zenés műsora szórakoztatja a Mackófesztivál résztvevőit, vasárnap pedig Dolák-Saly Róbert Én vagyok a kedvenc állatom című műsora, ahol azonos című könyvét is dedikálja.

  Lesz medveárnyék tesztelés

  Február 2-án délelőtt 11 órakor a hagyományos medveárnyék észlelést is megtartják. A népi időjóslás szerint az aznapi időjárás alapján meg lehet becsülni a tél hosszát. Ez a hagyomány összekapcsolódott azzal a népi megfigyeléssel, hogy a telente kevésbé aktív medvék nyomaival ettől az időszaktól kezdve találkoztak ismét az erdőkben. Ezért a néphit szerint a medve ilyenkor jön elő a barlangjából, és annak megfelelően lehet az időt megjósolni, hogy az állat meglátja-e az árnyékát. A medveárnyék észlelésre a kamcsatkai medvék kifutójánál kerül majd sor.

  Forrás: Travelo

   A brummogókat ingyen beengedik

  A Mackófesztiválra a négy napon díjmentesen beengedik a kertbe azokat a 14 éven aluli gyermekeket, akik érkezésükkor a főbejáratnál brummognak. De sok család körében hagyomány ilyenkor az is, hogy az aprónép valamilyen medvés viseletben, például mackófüles sapkában érkezik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!