Rákban múlt ki a bécsi állatkert pandája

Rákban múlt ki a bécsi állatkert pandája

Kiderült, miben múlt ki a bécsi állatkert népszerű pandája - írja az MTI. Egy Kínából érkezett szakértői csoport megállapította, hogy rendkívül agresszív daganatfajtában, epevezeték-karcinómában pusztult el Long Hui.

A schönnbrunni pandapár, itt még együtt Fotó: Zoo Vienna SchönbrunnForrás: Travelo

 A 16 éves állat december 9-én orvosi vizsgálat közben múlt ki. A vizsgálat szerint a rák nagyon gyorsan terjedt, olyan létfontosságú szervekben képződtek áttétek, mint a szív, a tüdő vagy a vesék, szervezete ezért felmondta a szolgálatot altatás közben.

Long Hui november közepe óta állt intenzív orvosi kezelés alatt, alig evett, kedvetlen volt és lefogyott.

A Kínától 2003-ban egy nősténnyel (Jang Jang) együtt kölcsönkapott pandának négyszer születtek ivadékai, legutóbb idén augusztusban jöttek világra Fu Feng és Fu Ban nevű ikrei. Első három kölyke, Fu Long (2007), Fu Hu (2010) és Fu Bao (2013) már visszakerült minden panda hazájába, Kínába.

Ez volt európai állatkertben az egyetlen olyan pandapár, amely természetes úton szaporodott. A kimúlt panda tetemét egyelőre a bécsi állatorvosi egyetemen őrzik, további sorsáról Kínában döntenek majd. Egyelőre nem tudni, hogy az ausztriai állatkert kap-e újabb hím pandát a magára maradt Jang Jang mellé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek