Közel 800 bébiteknőst találtak ládákba zárva egy madagaszkári reptéren

Két ládában összesen 771 bébiteknőst találtak Madagaszkár fővárosa, Antananarivo repterén hétfőn: a kihalófélben lévő állatfaj példányait zoknikba és pelenkák közé rejtették.

  

A fotó illusztrációFotó: Nigel Dennis / Europress / Getty

A sugarasteknősökkel teli ládák Kuala Lumpurba repültek volna tovább. Antananarivóba érkezésükkor már több ezer kilométert utaztak, így mintegy húsz állat már elpusztult, mire a vámosok felfedezték őket - írja az MTI.

Még soha ennyi teknőst nem foglaltak le Madagaszkáron, mint most. A ládáknak nem volt gazdája. A felelősöket már keresik, egyelőre eredmény nélkül - mondta Herilala Randriamahazo, a Turtle Survival Alliance teknősmentő szervezet munkatársa.

A feketepiacon nagy a kereslet a teknősök iránt, a hüllő húsából főzött levesért rengeteg pénzt fizetnek az ínyencek. Madagaszkár, az Indiai-óceán szigetállama gazdag állatvilágáról híres. A teknősök mellett a tengeri csikók és a makik is szerepelnek a feketepiaci kereslet miatt leginkább fenyegetett fajok között.

A sugarasteknős a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó vörös listáján a súlyosan veszélyeztetett kategóriájában szerepel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek