Ezzel az apró pelebébivel utazik mindennap a Veszprémi Állatkert gondozója

Ezzel az apró pelebébivel utazik mindennap a Veszprémi Állatkert gondozója

Egy állatgondozó élete kihívásokkal teli, minden nap újabb és váratlan feladatokat kell
megoldaniuk, hiszen élő állatokkal foglalkozik. Marokházi Kati, a Veszprémi Állatkert oszlopos tagja csaknem 20 esztendeje teszi ezt, mialatt rengeteg állatfajjal dolgozhatott már együtt. Jelenleg a Csimpánzvilágban élő csimpánzok, illetve zászlósfarkú kolobusz csapatok körüli mindennapi teendőket látja el, ám most egy kis plusz feladatot vállalt be - csigázza az olvasók figyelmét közleményében a Veszprémi Állatkert.

Fotó: Veszprémi Állatkert

Kati litéri otthonában már több kis állat cseperedett fel sikeresen, melyeket nem fogadott el az anyjuk, vagy elárvultak. A nappaliban megfordult már huszármajom, szibériai tigris, vadmalac, párduc, ormányos medve; a nyári konyhában pedig élt tevecsikó is. Tavaly, amikor a Veszprémi Állatkert első zsiráfborja világra jött, és nem fogadta el az anyja, Kati költözött a zsiráfházba - mivel az újszülött nem fért be a nappaliba. Így pedig az első időszakban három óránként etetni tudta a hosszúnyakút.

Fotó: Veszprémi Állatkert

Augusztusban egy kis pele gyámságát vállalta el, aki minden nap utazik vele dolgozni is. Az elmúlt napokban pedig egy gyenge kis molnárfecskét fogadott be. Kati és az állatorvosok szerint, a fecske a napokban szárnyra kelhet, és visszatérhet a természetbe, ám az apró rágcsáló még Kati gondjaira lesz bízva. Az állatkertészek tervei szerint a kis pele felcseperedését követően eredeti élőhelyére kerül visszavadításra.

Fotó: Veszprémi Állatkert
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek