Óriáspanda-bocs született egy malajziai állatkertben

A hírt Najib Razak malajziai miniszterelnök jelentette be a Twitteren.

 

"Boldogsággal értesültem a hírről, amely szerint a nemzeti állatkert pandája, Liang Liang egy kölyöknek adott életet" - írta helyi idő szerint kedden Najib a mikroblog portálon, adta hírül az MTI.

A Kuala Lumpurban lévő nemzeti állatkert dolgozói két héttel ezelőtt figyeltek fel a nőstény szokatlan viselkedésére és egy vérteszt, valamint az állat testsúlyának megmérése után 80 százalék esélyt adtak arra, hogy a panda vemhes.

Liang Liang helyi idő szerint kedd reggel kezdett vajúdni. A bocs nemét egyelőre nem tudták megállapítani a gondozók, mivel az anyaállat egy eldugott sarokban őrzi kicsinyét.

Liang Liang és egy hím óriáspanda, Hszing Hszing tavaly érkeztek Kínából Malajziába a két ország közötti diplomáciai kapcsolat fennállásának 40. évfordulója alkalmából. Az állatok - amelyek hazájukban a Feng-csi és Fuva nevet viselték - tíz évig vendégeskednek a délkelet-ázsiai országban.

Képünk illusztráció.

Fotó: Northfoto/Xinhua News Agency



Az edinburghi állatkertben is nagy az izgalom a hét eleje óta: az intézmény munkatársai lezárták a látogatók előtt az óriáspandák területét, remélve, hogy a Tien Tien nevű nőstény hamarosan kölyöknek ad életet.

Nagy-Britannia egyetlen nőstény óriáspandája márciusban esett át sikeres mesterséges megtermékenyítésen. A szakértők szerint azonban még mindig nem tudni biztosan, hogy az állat, amely harmadszorra esett át ilyen beavatkozáson, vemhes-e.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek