Óriáspanda-bocs született egy malajziai állatkertben

  A hírt Najib Razak malajziai miniszterelnök jelentette be a Twitteren.

   

  "Boldogsággal értesültem a hírről, amely szerint a nemzeti állatkert pandája, Liang Liang egy kölyöknek adott életet" - írta helyi idő szerint kedden Najib a mikroblog portálon, adta hírül az MTI.

  A Kuala Lumpurban lévő nemzeti állatkert dolgozói két héttel ezelőtt figyeltek fel a nőstény szokatlan viselkedésére és egy vérteszt, valamint az állat testsúlyának megmérése után 80 százalék esélyt adtak arra, hogy a panda vemhes.

  Liang Liang helyi idő szerint kedd reggel kezdett vajúdni. A bocs nemét egyelőre nem tudták megállapítani a gondozók, mivel az anyaállat egy eldugott sarokban őrzi kicsinyét.

  Liang Liang és egy hím óriáspanda, Hszing Hszing tavaly érkeztek Kínából Malajziába a két ország közötti diplomáciai kapcsolat fennállásának 40. évfordulója alkalmából. Az állatok - amelyek hazájukban a Feng-csi és Fuva nevet viselték - tíz évig vendégeskednek a délkelet-ázsiai országban.

  Képünk illusztráció.

  Fotó: Northfoto/Xinhua News Agency  Az edinburghi állatkertben is nagy az izgalom a hét eleje óta: az intézmény munkatársai lezárták a látogatók előtt az óriáspandák területét, remélve, hogy a Tien Tien nevű nőstény hamarosan kölyöknek ad életet.

  Nagy-Britannia egyetlen nőstény óriáspandája márciusban esett át sikeres mesterséges megtermékenyítésen. A szakértők szerint azonban még mindig nem tudni biztosan, hogy az állat, amely harmadszorra esett át ilyen beavatkozáson, vemhes-e.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!