Így ünnepli szülinapját egy kétéves tinipanda

Két éves lett Fu Bao, a Schönbrunni Állatkert kispandája. Gondozói egy életnagyságú papírmasé pandával és egy édesburgonyával és sárgarépával teli ajándékcsomaggal lepték meg.

Már csak őszig maradhat Bécsben. Két évvel ezelőtt száz grammal, alig tíz centisen jött világra a Schönbrunni Állatkert harmadik kispandája, Fu Bao. Az időközben 54 kilogrammosra cseperedett tinédzsert gondozói és a bécsi állatkert látogatói köszöntötték fel 2015. augusztus 14-én.

Fu Bao a jobb oldalon örül ajándékánakFotó: Norbert Potensky / Tiergarten Schönbrunn

Ajándékot is készítettek neki: egy édesburgonyával és sárgarépával teli csomagot, és egy életnagyságú pandát papírmaséból. Fu Bao rögtön a csomagot kezdte bontogatni, míg mamája, Yang Yang a papírmasé pandát vette kezelésbe. Egy darabig csak kíváncsian méregette, majd ízekre szedte, mivel a papírpanda hasába édesburgonyát, sárgarépát és kukoricát rejtettek a gondozók- olvasható az állatkert közleményében.

A születésnapi ünnepség még szombaton is folytatódik az állatkertben. A gyerekek pandaálarcot készíthetnek, kínai írásjeleket festhetnek, fából készült figurák segítségével megtippelhetik, hány hónaposan mekkora egy kispanda, miközben mindent megtudhatnak a Bécsben, illetve Kínában élő óriáspandákról. Fu Bao – fivéreivel, Fu Longgal és Fu Huval egyetemben – azon kevés óriáspandák közé tartozik, amelyek európai állatkertben, természetes módon fogantak és nőttek fel. Testvéreihez hasonlóan azonban ősszel ő is visszaköltözik Kínába.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek