Fóka bébi született a látogatók szeme láttára

  Fóka bébi született a látogatók szeme láttára.

  A Nyíregyházi Állatparkban egyszerre két fóka mama is a vendégek előtt hozta világra csemetéjét. Sajnos az egyik kis fóka nem bizonyult életképesnek, de Böbe, akinek már 4 évvel ezelőtt is született kis fókája Nyíregyházán egészséges utódnak adott életet - írja közleményében a Nyíregyházi Állatpark. 

  Fotó: Sóstó Zoo

  A kis fókák születését a közönség is láthatta. Tegnap délután a vízparton zajlott le a nem mindennapi esemény, amit számos vendég is megörökített mobiltelefonnal. A születésről készült felvételek az Állatpark honlapján is megtalálhatók.

  A fóka mama 10 és fél hónapnyi vemhesség után hozta világra a kicsit, és az első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli. Bár a fókák sok mindenben alkalmazkodtak a vízi életmódhoz -hiszen testük áramvonalas, orrnyílásaik zárhatók, végtagjaik pedig úszókká módosultak -, elléskor mégis a partra kell jönniük. Böbe, a 15 éves fókahölgy a medence partján hozta világra kicsinyét. A 8 kg-os, 60 cm hosszú borjú jól van, anyjával és négy éves testvérével Barackkal él a közös medencében.

  A kicsit az első 6 hétben szoptatni fogja az anyja s mivel a tehéntejnél 12-13x zsírosabb tejjel fog táplálkozni a szoptatási időszak végére a bébi súly a duplájára fog nőni, míg a hossza nem fog változni. A kis állat nevére tett javaslatokat a látogatóktól várják, de a Nyíregyházi Állatpark előbb az egy hónapja született kis elefánt névadó ünnepségét tartja meg a jövő héten.

  Fotó: Sóstó Zoo
  Amit a borjúfókák bőréről érdemes tudni:
  Az Atlanti- és a Csendes-óceán északi vizeiben honos állat testét a vizek alacsony hőmérsékletétől vastag bőr alatti zsírrétege védi meg. Ez bár mechanikai védelmet és tápanyagraktárt is jelent az állat számára, a legfontosabb mégiscsak annak hőszigetelő szerepe. Nem véletlen, hogy az emlősállatok világában a fókáknak van a legsűrűbb, leginkább zsírdús teje, hiszen a borjaknak gyorsan kell hőszigetelő zsírréteget növeszteniük.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!