Elég cuki ez a törpeszarvas

Elég cuki ez a törpeszarvas

Minden évben tavasszal a legnépszerűbbek az állatkertek, hiszen ilyenkor érkezik a legtöbb újszülött. Így volt ez idén New Yorkban is, ahol már meg is van a Queens Zoo látogatóinak kedvence: egy májusban született törpeszarvas – írja a CNN.

 

Még elég félénknek tűnik a kis szarvasFotó: Queens Zoo

A déli törpeszarvast a világ legkisebb szarvasfajaként tartják számon, kifejlett korában ugyanis mindössze 35-45 centis marmagassága és 10 centis agancsa van, súlya pedig legfeljebb 6,5-13,5 kiló. Az újszülött borjú 15 centisen született, de várhatóan már három hónap alatt el fogja érni a végleges méretét.

 

Cuki?Fotó: Queens Zoo

Egyelőre azonban még anyatejen él, de hamarosan elkezdik levelekkel, répával, szénával, gabonával és leveles kellel is etetni. Most még a borjakra jellemző fehér foltok is látszanak a bundáján, amiktől csak még cukibb látványt nyújt, de ezek idővel el fognak tűnni és egyenletes rozsdabarna színre vált majd a szőre, ezzel is segítve őt a rejtőzködésben.

 

Már gyakorolja a cikk-cakk ugrástFotó: Julie Larsen Maher / Queens Zoo

A déli törpeszarvas csak Dél-Chilében, Chiloé-szigetén és Argentína délnyugati részén őshonos, a queensi állatkertben pedig jelenleg összesen három él belőlük egy fajtamentő program keretében. A törpeszarvas a sűrű növényzetben megbújva, magányosan tölti élete nagy részét, de ha veszélyt vagy ragadozót észlel, cikk-cakk alakban elnyargal és közben jellegzetes, ugatáshoz hasonló hangokat ad.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek