Komodói sárkány harapott meg egy állatkerti gondozót Omahában

  Komodói sárkány harapott meg egy állatkerti gondozót Omahában

  Kórházba szállították, de valószínűleg teljesen felépül majd az az állatkerti dolgozó, akit vasárnap az omahai állatkertben megharapott egy fiatal komodói sárkány - írja az MTI.

   

  A fotó csak illusztrációFotó: Vassil / Wikipedia

  A gondozónőt a kezén harapta meg az állat, a sebet a kórházban összevarrták, majd a sérültet haza is engedték. A Henry Doorly Állatkert és Akvárium közleménye szerint a nő minden bizonnyal teljesen felépül. A gondozónőt megtámadó óriásgyík egy fiatal példány volt, 1,2 méter hosszú és 4,5 kilogrammos.

  Az állatkertnek jelenleg egy kifejlett komodói sárkánya és két fiatal példánya van. A felnőtt példányok akár 135 kilogrammot is nyomhatnak és három méter hosszúra is megnőnek. A ragadozó óriásgyík rövid távon óránként 18 kilométeres sebességgel képes futni a National Geographic honlapja szerint.

  Az omahai állatpark remek referenciákkal rendelkezik, a TripAdvisor honlap idén az állatkertek ranglistáján a világon az első helyre sorolta. A parkban évente 1,7 millió látogató fordul meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!