Az osztrák állatkertben már cétézhetik az állatokat

  Az osztrák állatkertben már cétézhetik az állatokat

  Az európai állatkertek közül elsőként a bécsi Schönbrunni Állatkert büszkélkedhet CT berendezéssel. A gép segítségével az orvosok 3D képet kaphatnak pácienseik szerveiről és csontozatáról, így sokkal könnyebben diagnosztizálhatnak vagy éppen zárhatnak ki bizonyos betegségeket az állatkert nyolcezer lakójánál - olvasható az állatkert közleményében.

   

  Fotó: Daniel Zupanc / Tiergarten Schönbrunn

  Mivel a vizsgálat során a szőrős, tollas vagy éppen csupasz pácienseknek is mozdulatlanul kell maradniuk, így a nagyobb testű állatokat elaltatják a CT idejére, a hüllőket és a madarakat pedig speciális boxokban tartják mozdulatlanul.

   

  Fotó: Daniel Zupanc / Tiergarten Schönbrunn

  Az első páciens egy óriás zebragyík volt, akinek a nemét akarták megállapítani. A Salamon-szigeteken őshonos gyíkfajtánál ugyanis a testen belül találhatók a nemiszervek, a tenyészcsoportok összeállításához viszont fontos tudni, hogy hím vagy nőstény-e az adott példány.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!