Mélyhűtött pandaspermát kapott a washingtoni állatkert

  Mélyhűtött pandaspermát kapott a washingtoni állatkert

  Kínából kapott mélyhűtött pandaspermát a washingtoni Nemzeti Állatkert, hogy a szakértők mesterséges úton megtermékenyítsék az ott élő Mej Hsziang pandanőstényt - írja az mti.

  Az intézmény reményei szerint a következő hetekben már megfogan az utód. A spermium egy Kína délnyugati részén lévő pandarezervátumból származik egy kilencéves hímtől, Huj Hujtól. Huj Hujnak még nem született utódja, Mej Hsziang viszont már két bocsot hozott a világra, amelyeket az amerikai állatkert korábbi hímje, Tian Tian nemzett. Huj Huj révén az intézmény reményei szerint genetikailag értékesebb szaporulat valósulhat meg.

  A fogságban élő pandák szaporítása nagyon nehézkes. A washingtoni National Zoo közlése szerint jelenleg 392 óriáspanda él emberi gondozásban. A tudósok azt remélik, hogy ezt a számot sikerül 500 példányra növelni. Februári hivatalos kínai adatok szerint mintegy 1900 panda él szabadon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!