Látványos fóka- és pingvinkifutó nyílik Veszprémben

Látványos fóka- és pingvinkifutó nyílik Veszprémben

Benépesül a Veszprémi Állatkert fókáknak és pingvineknek épült vadonatúj bemutató komplexuma, a tervek szerint egy hónapon belül nyílhat a látványos vizes kifutó.

Galéria: Veszprémi fóka- és pingvinkifutóFotó: Veszprémi Állatkert

A Veszprémi Állatkertben először lesznek láthatók borjúfókák a Németországból érkező Lili és Robi, és a dél-francia Pierre személyében, a szomszédos kifutóban pedig tizenhat, Angliából és Franciaországból ideköltöztetett pápaszemes pingvin várja majd a látogatókat.

A borjúfókák beszerzése egy ideig kilátástalannak tűnt, mivel az előző év őszén egy vírusfertőzés miatt Észak-Németországban több, mint ezer fóka pusztult el. Azonban a Veszprémi Állatkert nemzetközi jó hírnevének, és a külföldi viszonylatban is kiemelkedően jó megítélésű új fókabemutató épületnek köszönhetően hosszas egyeztetés után mégis sikerült rátalálni az állatkertbe költöztethető emlősökre. A borjúfókák nagyon érzékenyek a vízminőségre és takarmányra; friss makréláról, tintahalról és heringről kell gondoskodni a számukra.

Galéria: Veszprémi fóka- és pingvinkifutóFotó: Veszprémi Állatkert

A pápaszemes pingvinek a nemzetközi fajkoordinátor javaslatára érkeztek, azzal a szándékkal, hogy Veszprémben is szaporodhasson a közkedvelt madárfaj. E Dél-Afrika sziklás, kavicsos partjain őshonos pingvinfaj magyar nevét a szemei felett látható csupasz rózsaszín bőrfelületről kapta, melynek szerepe az állat testhőmérsékletének egyensúlyban tartása.

Az úszóbajnok fókákkal és a totyogó, mókás pingvinekkel néhány hetes beszoktatási idő után, előreláthatólag április közepétől találkozhatnak a látogatók Veszprémben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek