Nádi farkas-spotting az újranyitott Nyírjesi Vadasparkban

Nádi farkas-spotting az újranyitott Nyírjesi Vadasparkban.

 Nádi farkas, emu – többek között ilyen ritka fajokkal is találkozhatnak a látogatók a téli szünet után most hétvégén újranyitott Nyírjesi Füvészkert és Vadasparkban Balassagyarmaton. A látogatók a több mint hatszáz növényfaj mellett megnézhetik a nemrég született muflon bárányokat, és kameruni kecskegidákat is – írja közleményében az intézmény.

Fotó: Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark

A közel 40 hektáros parkban a Füvészkert részen három kontinens (Európa, Ázsia és Észak-Amerika) növényvilága ismerhető meg. A vadasparkban a hazai nagyvad fajok (gímszarvas, dám, muflon, őz, vaddisznó) eredeti élőhelyükhöz hasonló kifutókban láthatók, de laknak itt különleges külföldi fajok is. A parkban szabadtéri foglalkoztatót, tanösvényt, és erdei játszóteret is találunk.

A füvészkert és vadaspark elhelyezkedésének köszönhetően a hosszabb nógrádi túrák egyik kiemelt állomáshelye lehet – állítják az üzemetetők. A parkot fenntartó Ipoly Erdő Zrt. mostanában jelentősen fejleszti a környék turizmusát: tavaly felújították a Csóványosi kilátót, idén pedig továbbfejlesztik a Katalinpusztai Kirándulóközpontot és fogadóközponttal bővítik a Somoskői Vadasparkot is.

Galéria: Nyírjesi FüvészkertFotó: Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark

A Börzsöny és Cserhát további kirándulóhelyeiről az Erdeikirandulasok.hu-n vagy az Ipoly Erdő Facebook oldalán lehet tájékozódni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek