Kisantilop született Nyíregyházán

Kisantilop született Nyíregyházán

Nőstény szitatunga született Nyíregyházán - adta hírül a Sóstó ZOO. Az egyhetes antiloplány nyolc hónapnyi vemhesség után, rendkívül fejletten jött világra és szinte néhány pillanat alatt lábra is állt.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A szitatunga az egyik legritkább, Közép-Afrika mocsaras területein élő antilopfaj, melyet élőhelyének felaprózódása miatt a kihalás fenyeget. A szitatungák életük legnagyobb részét vízben vagy annak közelében töltik, ezért jól úsznak és gyakran teljesen el is merülnek a vízben, ha veszélyt éreznek. Hosszú patáik az evolúció során papucsszerűen megnyúltak, alkalmazkodva az ingoványos talajon való mozgáshoz. A hímek testsúlya akár a százhúsz kilogrammot is elérheti (a nőstényeké ennek csupán a felét), 50-90 centis tülkös szarvat viselnek, barnás színű szőrzetük pedig jóval sötétebb árnyalatú, mint a tehenek vörösesbarna bundája.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Az alig egykilós újszülöttel tíz főre emelkedett a Nyíregyházi Állatparkban élő szitatungák számára, tavasztól pedig az antiloplány Grévy-zebrákkal, nyársas antilopokkal, struccokkal, nagy kudukkal és Rotschild-zsiráfokkal él majd egy különleges fekete kontinens élővilágát bemutató kifutórendszerben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek