Szülinapi videó készült Kamilláról, az egyéves zsiráfborjúról

Kamilla, az egyéves zsiráflány most 2,8 méter magas, ivarérett korában magassága elérheti majd a 4,3 métert is. Gondozói egy videót is összevágtak cseperedéséről a születésnapjára.

Kamilla anyja tapasztalatlan, első borjas tehén volt a zsiráfbébi születésekor, ezért nem gondozta kicsinyét. Születésétől kezdve a park gondozói vették át a pótpapa szerepét, akik az első időkben éjjel-nappal 3 óránként etették az akkor 150 cm-es újszülöttet. A borjú eleinte fehérjében és antioxidánsokban gazdag kolosztrumot (előtejet) kapott, később pedig már egy speciális, nyomelemekben gazdag tejpótló tápszerrel kínálták. A folyékony adagot aztán a gondozók folyamatosan csökkentették, mivel Kamilla már szépen eszi az abrakot és a szénát is. Október óta pedig már csak szilárd takarmányt falatozik pont úgy, ahogy kifejlett társai.

 A zsiráflány jelenleg 2,8 méter magas, de ivarérett korában magassága elérheti majd a 4,3 métert is. Az etetési időszakot kivéve, a borjú a kezdetektől fogva a négyfős Rothschild tenyészállománnyal közösen él, hogy érezze ő is a csapat tagja. Kamilla a Nyíregyházi Állatpark több hektáros Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerben tölti mindennapjait olyan ritka patásokkal együtt, mint a grevy zebra, a nagy kudu vagy a fekete lóantilop.

A Rothschild-zsiráfok a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapták nevüket. Eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonosak, ezért Uganda zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint 700 egyed él belőlük. A világ állatkertjeiben nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon, köztük öt itt, a Nyíregyházi Állatparkban él. Kamilla a hetedik Nyíregyházán született zsiráf.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek