Tavaszi bébibumm a Veszprémi Állatkertben

Öt indiai antilop gida, két pettyes szarvas és egy sörényes juh ikerpár született a Veszprémi Állatkertben. Aki pedig igazán szerencsés, az egy zsebből kikandikáló kis kenguruval is találkozhat.

Rég nem látott népes szaporulatnak örülhetnek a Veszprémi Állatkert látogatói. Az elmúlt néhány hét alatt a Fejes-völgyi területen lévő több kifutóban is születtek apróságok - írja közleményében az állatkert.

 

Egy veszprémi kengurubébi
Galéria: Tavaszi bébibumm Veszprémben
Fotó: Gege / Veszprémi Állatkert

A meredek domboldalon kialakított kifutóban élő sörényes juhoknál ikerellés történt, amely ennél az állatfajnál egyáltalán nem ritkaság. A fejletten születő kicsik hamar lábra állnak és beilleszkednek az egyébként szigorú hierarchiában élő csapatba.

Az indiai antilop csapat is minden tavasszal gyarapodik, az elmúlt hetekben öt gida is született. A remek szaglással és hallással rendelkező antilopok az újszülötteket elrejtik a természetben egészen addig, amíg azok megerősödnek annyira, hogy az egész napot a csapattal tudják tölteni. A Veszprémi Állatkertben például a kifutó különböző részeiben hagyják kicsinyeiket az anyaállatok, ahova rendszeresen visszajárnak szoptatni.

A gyerekek között nagy népszerűségnek örvendő pettyes, másnéven axis szarvasoknál is két apróság született, de akinek szerencséje van, az még egy zsebből kikandikáló kis kenguruval is találkozhat. A kenguruk vemhessége 30 napig tart, mely után egy mindössze néhány centis kölyök jön világra. Az apróság a mama hasán felkúszva teszi meg a hosszú utat a táplálékot rejtő erszényig, ahol a következő közel egy évet tölti. A kölykök addig másznak vissza a biztonságot rejtő zsebbe, amíg a zseb mérete ezt lehetővé teszi.

A képre kattintva további fotókat találnak a legújabb jövevényekről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek