A kutyák vagy a macskák a menőbbek? Attól függ, hova utazik!

  Bár az internet népe egyértelműen a macskákat szereti jobban, a nagyvilágban a kutya-macska párharc kimenetele nem mindig ilyen egyértelmű.

  Az Euromonitor legújabb eredményei szerint ugyanis például Latin-Amerika, vagy Ázsia nagy része is inkább a kutyákat kedveli jobban – legalábbis, több van belőlük, mint macskából. Ezzel szemben az oroszok és az amerikaiak a macskákért vannak megőrülve: csak az USA-ban 73,6 millió macskát tartanak.

  Olaszország a macskák földje, itt épp egy buranói ház ablakában figyelhető meg két példány
  Galéria: Kutyás, macskás országok
  Fotó: Marco Secchi / Europress / Getty

   Európa egésze a kutya-macska világtérkép alapján szintén inkább macskásnak mondható, bár azért vannak kutya-nagyhatalmak is, például Spanyolország a maga 5,4 millió kutyájával és csak 3,8 millió macskájával.

  Ezzel szemben tipikusan macskás országnak számít Olaszország: itt 6,9 millió kutya és 8,5 millió macska él, vagy Franciaország, ahol 11,3 millió macska tengeti mindennapjait. De a szomszédos Ausztriában is felülreprezentáltak az internet királyai: 0,6 millió kutya és 1,8 millió macska lakik itt. Magyarországon kiegyenlített a helyzet, macskából 2,3 milliót, kutyából 2,1 milliót tartunk.

  Spanyolország inkább kutyás hely Galéria: Kutyás, macskás országokFotó: Getty Images / Europress / Getty

   Ha tovább olvasna a témáról, vagy nyaralását kutya-macska preferenciája alapján választaná ki, a Washington Post cikkében térképet és további érdekességeket talál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!