Európa legmenőbb állatkertjeiben jártunk

Ezer négyzetméteres pillangóház, pandák, koalák és más cukiságok várják a látogatókat Európa legrégebbi és legmenőbb állatkertjeiben. Mutatjuk kedvenceinket Amszterdamtól Bécsen át Berlinig.

Három európai állatkert, ahol az elmúlt években jártunk, és nagyon szerettük őket. Mondjuk is, miért!

Bécs: Tiergarten Schönbrunn

Milyen?A világ legrégebbi állatkertje, patinás épületekkel, látványos állatetetésekkel, kellemes éttermekkel és hatalmas játszótérrel. Egy teljes napot érdemes rászánni, a vízi játszótér miatt pedig csereruhát is csomagolni.

Kedvenceink: Az egész nap lustálkodó és bambuszt majszoló pandák, a plüssállatnak is beillő koalák, az akrobatikusan ugrándozó, fehérkezű gibbonok, és az esetlen kiselefánt. De a krokodilházban látható óriásteknősök és az ugyanitt, átlátszó csövekben megfigyelhető hangyakolónia is nagyon tetszett nekünk. És bár az állatkert több mint 500 – részben a kihalástól fenyegetett – állatfaj otthona, a velünk utazó kiskorúak abszolút kedvencei a park fáin élő, hihetetlenül szelíd mókusok voltak.

A schönburnni állatkertben már kétszer is örülhettek pandabébinek az elmúlt években
Galéria: Európa legmenőbb állatkertjeiben jártunk
Zoo Vienna Schönbrunn

Beugró: Felnőtteknek 16,50 euró, gyerekeknek 8 euró. Megvehetjük a jegyet online is, így fejenként 1 euróval olcsóbban juthatunk hozzá a belépőkhöz.

Hol van? Az egyik bejárat a bécsi metró U4-es vonalának Hietzing megállójához esik közel. Ha pedig a Schönbrunni kastély látogatásával együtt szeretnénk az állatkertet is letudni, az U4 Schönbrunn megállójától gyalogoljunk be a kastélyig, majd utána a kastélykertből a Neptun-kút mellett tudunk átjutni az állatkert területére.

Amszterdam: Artis Royal Zoo

Milyen? Az amszterdami a bécsihez hasonlóan patinás állatkert, 19. századi épületekkel, viszonylag nagy szabadságban élő állatokkal, akváriummal és planetáriummal. A park 2013-ban ünnepelte fennállásának 175. évfordulóját, ez alkalomból rengeteg új színpompás virágágyást létesítettek a területen.

Kedvenceink: A lenyűgöző, ezer négyzetméteres pillangóház és a kis félszigetükön meglátogatható, szabadon mászkáló vörös varik mókás csapata. Illetve a pingvinek etetése is nagyon vicces – főleg, amikor a szabadon garázdálkodó gémek rendre szemfülesen ellopkodják előlük a legfinomabb falatokat.

Beugró: Felnőtteknek 19,95 euró, gyerekeknek (9 éves korig) 16,50 euró.

Hol van? A főpályaudvarnál a 9-es villamosra, vagy a Dam téren a 14-es villamosra kell felszállnunk, és az Artis megállónál leszállnunk. A legközelebbi metrómegálló a waterloopleini, ez tíz perces sétára van az állatkert bejáratától.

Berlin: Zoo Berlin

Milyen? Berlinben két állatkert is van, az egyik a belvárosi Zoo Berlin, a másik a kicsit távolabb eső Tierpark Berlin-Friedrichsfelde. A Berlini fal idejében ugyanis mindkét Berlinnek megvolt a maga állatkertje, a fal megszűntével egyesülő német fővárosnak így lett mindjárt kettő is. Nekünk ezek közül a belvárosihoz volt szerencsénk, mely a fajok számát tekintve a világ legnagyobb állatkertje: 1500 faj mintegy 20 500 egyedét lehet itt megnézi. Ápolt, dús növényzet, virágágyások és tavak találhatók ebben a szép, régi (1844-ben nyílt) parkban.

Kedvenceink: A vízilovak átlátszó műanyagfallal körbevett medencéje, ahol a víz alatt is nyomon követhetők, illetve a nagymacskák csarnokának közepén, egy csigalépcsőről megközelíthető éjszakai állatok háza. Itt főleg igen fürge ausztrál, madagaszkári, és a sivatagokban honos éjszakai állatokkal találkozhatunk, infralámpával megvilágítva.

Gorilla falatozik a berlini állatkertben
Galéria: Európa legmenőbb állatkertjeiben jártunk
Zoo Berlin

Beugró: Felnőtteknek 13 euró (ha Európa egyik legnagyobb tengeri gyűjteményével rendelkező akváriumot is látni akarjuk, 20 euró), gyerekeknek 6,50 euró (akváriummal 10 euró).

Hol van? Az U-Bahn (U2, U9) és az S-Bahn (S5, S7, S75, S9) is rendelkezik Zoologischer Garten nevű megállóval, innen pár pillanat alatt a park bejáratához sétálhatunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek