Sátánmajom született Nyíregyházán!

  Az áprilisban világra jött apróságot már az élesebb szemű látogatók is megfigyelhetik. Neve ellenére ártalmatlan jószág, repülőmajomnak is hívják, makogás helyett pedig csivitel, mint a madarak.

  A fehérarcú sátánmajom a dél-amerikai esőerdők alsóbb lombkoronaszintjeinek lakója, főleg gyümölcsökkel, diókkal és magokkal és rovarokkal táplálkozik. Egyetlen újvilági majom esetében sem tapasztalható ekkora eltérés a két ivar között, hiszen míg a hím fekete színű, csak az arca fehér, a nőstény barnásszürke bundájú.

  Fotó: Nyíregyházi Állatpark

  A tenyészpár a nemzetközi fajmegmentési program keretében él együtt 2013 óta, s idén 170 napnyi vemhesség után megszületett a Nyíregyházi Állatpark első sátánmajom bébije. A pici ivarát még nem tudták megállapítani a gondozók, hiszen ideje nagy részét anyja hasába csimpaszkodva tölti.

  Félelmet keltő nevét külseje alapján kapta — hiszen a hím koromfekete bundájából szinte kivilágít a fehér arc maszk — pedig valójában egy rendkívül békés természetű állatról van szó.

  Fotó: Nyíregyházi Állatpark

  Repülőmajomnak is nevezik, mert akár 10 méteres ugrásokra is képes két ág között. Hangja madárcsicsergésre emlékeztet, s a parkban élő tenyészpár is gyakran énekel duettet,ami a közöttük lévő kapcsolat és a területhatárok fenntartására szolgál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!