Három rénszarvas bébi született Nyíregyházán

  Szépen gyarapodik a Nyíregyházi Állatpark rénszarvas állománya: három nap alatt három apróság született.

  A borjak születése problémamentesen zajlott, a kicsik makkegészségesek. Világrajövetelük után már néhány perccel lábra álltak, s követték anyjukat – írja közleményében a Nyíregyházi Állatpark.

   

  Egy kifejlett rénszarvas akár 300 kg is lehet
  Galéria: Rénszarvas borjak
  Fotó: Nyíregyházi Állatpark

  Azért, hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, külön „baba-mama" kifutót kerítettek el nekik, de amint felerősödnek, csatlakoznak az eddig hát tagot számláló tenyészcsapathoz. A kicsik 5-6 hónapos korukig szopnak, de 2-3 hetesen már elkezdik kóstolgatni a levelet is.

  A rénszarvasok születése a természetben is erre az időszakra esik. Így a késő tavasszal született állatok már elég erősek lesznek ahhoz, hogy csatlakozzanak csordájukhoz az őszi nagy vándorlások idején.

  A kicsik fején egyéves korban kezd el nőni az agancs, s ennél a fajnál – a szarvas félék között egyedülálló módon - mindkét nem viseli azt. Az északi-sarkvidéki nomád népek számára a rénszarvas (Rangifer tarandus) a legfontosabb állat, tulajdonképpen a mi háziállatainknak a sarkvidéki megfelelője. A fajt több mint 3000 éve szelídítették meg. Tejét, húsát, szőrét és agancsát is felhasználják, de teherhordásra is alkalmazzák az állatokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!