Tőle egészen szokatlan szobrokkal jelentkezik Kolodko Mihály

Különleges anyagból készült cápák sora kerül ki a folyó váci szakaszára, amelyek a környezet-szennyezésre és annak mértékének csökkentésére hívják fel a figyelmet.

Minden szoborban érdemi alkotóelemként jelenik meg a Duna-parti hulladék. Elkészítésükhöz ugyanis a kihelyezéshez kiválasztott partszakaszon fellelt szemetet gyűjtött és használt fel a szobrász.

Ezúttal tehát a Kolodko-szobrokra jellemző karikaturisztikus vonás már a szoborcsoport anyagválasztásában is tetten érhető, hiszen a szobrok teste egyszerre épül fel a dunai hulladékból és a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC)-től származó  alacsony ökolábnyomot biztosító, újhullámos betonból - tudtuk meg a szerkesztőségünkre eljuttatott sajtóanyagból.

Az alkotások ráadásul egyenként a partszakasz szennyezettségét is tükrözik, hiszen annál több került egy-egy cápába a hulladékokból, minél többet lehetett fellelni az adott helyszínen.

A cementcápák több mint fél éven keresztül a Váci Tragor Ignác Múzeumban is megtekinthetőek lesznek, hiszen a Vácon élő és alkotó Kolodkó Mihálynak időszakos kiállítása nyílik az intézményben, Dunai Cápa címmel.

 

Ezek is érdekelhetnek