Íme az üzletember, aki gyaloglással törleszti korábbi életmódját

Követendő példa minden vezető pozícióban lévő, ide-oda repkedő üzletembernek, aki rájött, hogy változtatnia kéne az életmódján. Egy kanadai igazgató filmbe illő elhatározást tett, és nemcsak belátta mennyi szén-dioxid-kibocsátással járt korábbi életmódja, de még arra is vállalkozott, hogy helyrehozza a kárt, amit okozott.

„Utálnod kellene engem. Úgy értem, tényleg nem kellene kedvelned. Egyike vagyok azoknak a baby boomereknek, akik egy gazdag országból származnak, és akik hozzájárultak ahhoz a klímazavarhoz, amelyben ma vagyunk." - írja Craig Cohon kanadai üzletember a honlapján.

Craig Cohon PozsonybanForrás: Isabella Campbell-Breeden/Walk it back/Facebook

A Coca-Cola és a Cirque du Soleil cégek volt igazgatósági tagja saját bevallása szerint több mint 4 000 000 mérföldet repült, 30 légitársasággal. Mivel résztulajdonosa volt az oroszországi Cirque du Soleilnek, több százszor repült oda-vissza Londonból Moszkvába és Londonból Montrealba. 10 országban élt, és további 95-be utazott. 23-szor változtatott otthont.

Több ezer Big Macet evett, és túl sok egyszer használatos műanyag palackot dobott ki ahhoz, hogy emlékezzen rá.

Nemrégiben úgy döntött, hogy nyugdíjalapja egy részének eladományozása után megkísérli semlegesíteni a szénlábnyomát, amelyet 1963 óta történt üzleti útjai és életmódja miatt hagyott hátra. A „Walk It Back" (Gyalogold le) nevű kampányának célja, hogy korábbi életmódját törlesztve, több ezer tonna szén-dioxidot távolítson el a légkörből.

Craig Cohon CsehországbanForrás: Walk it back/Facebook

Január elején indult el Londonból, hogy 13 országon keresztülgyalogolva június 4-én Isztambulba érjen. A 4000 kilométeres úton azonban nincs egyedül hasonlóan gondolkodó kísérői is akadnak.A szlovák-magyar határt éppen ma, azaz április 4-én lépi át Komáromnál, és a tervek szerint április 15-én fogja elhagyni az országot Szerbia felé.

A gyaloglás célja a figyelemfelhívás és az adománygyűjtés. Ez utóbbival olyan helyi városi kezdeményezéseket támogat, amelyek előrébb hozzák a karbonsemlegesség elérését az energia, a közlekedés, az ipar, a mezőgazdaság, az óceánok és az építészet területén. Az üzletember Facebook-oldalán követheted, hol jár éppen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek