Különös kártevő-pusztító kompánia rohangál egy dél-afrikai szőlőültetvényen

A fehér, fekete és barna kacsákból álló kacsaraj csigákra és bogarakra vadászik a Dél-afrikai Köztásraságban, egy nagy szőlészet területén. Kártevő írtó munkájuknak köszönhetően a terület tulajdonosának sokkal kevesebb növényvédő szert és műtrágyát kell használnia. És ha megnézzük a Twitteren közzétett kis videót, abban is biztosak lehetünk, hogy mosolygásból is sokkal több jár az ott élőknek.

Az indiai futókacsát pingvinkacsának is nevezik felegyenesedett tartása miatt. Gyakorlatilag összeszed minden kártevőt a kertbenForrás: Reuters videó screenshot

A fokvárosi pincészetnél ugyanis vagy ötszáz indiai futókacsa rohan oda, ahol éppen szükség van rájuk (általában) liba- vagy kettes sorban. A szép, egyenestartású kacsák szinte már látványosságnak számítanak a térségben, és tényleg sok kártevőt elpusztítanak.

"A szőlőültetvény katonáinak hívjuk őket" - mondta a pincészet ügyvezető igazgatója a videóban, és a Reuters cikkében.
A hosszúlábú, egyenestartású indiai futókacsák a megújuló mezőgazdasági eljárások nélkülözhetetlen tartozékai, miután a levelek közül is könnyűszerrel kikapkodják a csigákat.

A kacsák és egyéb állatok tápanyagban gazdag trágyája teszi lehetővé, hogy a szőlészet a lehető legfentarthatóbb formában működjön. "Elképesztő, milyen fegyelmezettek, libasorban haladnak, mintha a hadseregben lennének" – mondta az egyik turista, aki saját szemével látta a kacsa kompániát Stellenbosch városának külkerületén, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek