Napelemes pillangó járja az országot

A Solar Butterfly, egy elektromos autó vontatta, napelemekkel felszerelt, 100 százalékban megújuló energiával működő lakókocsi, ami három napig járta az országot azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosságára.

A napelemes pillangó a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmetForrás: Elektrobiker.hu

A „napelemes pillangó" vasárnap délután Győrben, a Dunakapu téren mutatkozott be, és arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy tennünk kell a klímaváltozás ellen, írja a kisalfold.hu. A pillangó szombaton Budapesten járt, derül ki az elektrobiker.hu Facebook-posztjából.

Hogy honnan keveredett elő ez a furcsa jármű?

A poszt szerint a megálmodója egy svájci környezetvédelmi aktivista, Louis Palmer, aki már 2007-ben egy hasonló kampányt indított: napenergiával működő Solar Taxijával 17 hónap és közel 52 ezer kilométer alatt – első emberként a Földön –, körbejárta a világot.

Most sem vállalt kisebb küldetést, minthogy napelemekkel felszerelt, 100%-ban megújuló energiával működő lakóautójával 4 év alatt bejárja 6 kontinens 90 országát. Összesen 200 ezer kilométert kíván megtenni, ami nem kis vállalkozás. 

(A címlapkép illusztráció, forrása: Forrás: moni guayale/Pixabay)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek