Új honlapon fedezhetjük fel Esztergom és Budapest látványosságait

Esztergom és Budapest templomait, keresztény múzeumait és gasztrokínálatát ismerhetjük meg részletesen az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye új turisztikai weboldalán, tájékoztatta szerkesztőségünket az esztergomi érsekség.

Az Esztergomi BazilikaForrás: Droneandy/Shutterstock

Az új honlap a térség vallási, kulturális és történelmi helyszíneinek bemutatása mellett programokat is kínál, többek között tematikus sétákat és vízi túraútvonalakat az egyházmegye területén. Az egyik sétán például Budapest belvárosának titkos kertjeit fedezhetjük fel egy 2,5 órás túra során – miközben magasra nőtt, évszázados fákat, illatukat ontó virágokat, szobrokat és kőpadokat fedezhetünk fel az ütött-kopott homlokzatok mögött.

A honlap virtuális élményeket is kínál: egy letölthető alkalmazás segítségével fedezhetjük fel a Mátyás-templomot, online bejárhatjuk az esztergomi Keresztény Múzeumot, valamint a város jelentős kódexállományt őrző könyvtárát.

De válogathatunk a térség szálláshelyei közül is: a hotelek mellett zarándok- és táborozóhelyek is szerepelnek. Vízi és szárazföldi programokat, családok részére múzeumpedagógiai foglalkozásokat is ajánl a honlap, melyek során a gyerekek játékos formában ismerhetik meg az adott nevezetességeket. Az eseménynaptárban a régió aktuális kulturális, vallási és szabadidős programjai szerepelnek, a személyre szabott útitervvel pedig mindenki a saját elképzelése szerint járhatja be a Főegyházmegye értékeit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek