Íme, a megoldás azoknak, akiknek hiányzik Nagy-Britannia levegője

Nem biztos, hogy a legjobb időzítéssel került forgalomba és a legjobb fogadtatásban részesül a My Baggage nevű költöztető cég eleve kissé furcsa terméke, mellyel elsősorban a külföldre szakadt briteket célozza meg. Olyan üvegeket dobtak ugyanis piacra, melyek elmondásuk szerint az anyaország levegőjét tartalmazzák. Mint írják, ez segíthet a honvágy legyőzésében, és abban, hogy az expatok „újra kapcsolatba lépjenek" a gyökereikkel - adja hírül a theguardian.com.

Forrás: mybaggage.com

Lehet választani Anglia, Skócia, Wales vagy Észak-Írország levegője, Nottingham, a Skót-felföld, Snowdonia és az ír határ közelében lévő mezők illata között, de a vevői igényeknek megfelelően már kísérleteznek egy norfolki fish and chips étterem és a londoni metró aromájával is.

Mint írják, köztudott, hogy a szaglás az érzelmi emlékekhez kapcsolódik, és mivel ebben az évben a külföldön élő britek a szokásosnál kevesebbet mehettek haza, úgy gondolták, megörvendeztetik őket valami újdonsággal, amiről az otthonuk juthat eszükbe, de persze azoknak is jól jöhet egy ilyen kis palack, aki nem tudnak utazni, pedig szeretnének.

Az 500 ml-es palackok természetesen visszazárhatók, így az ember csak egy gyors szippantás erejéig kinyitja, majd hamar újra becsukhatja őket. Mint írják, a levegőt „hagyományos módszerekkel" gyűjtötték, amelyek magukban foglalják például a palackok lengetését, bár a technika változhat. Egy üveg 25 fontba, vagyis körülbelül 10 ezer forintba kerül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek